Retea Virtuala PrivataO reţea privată virtuală (VPN) este o reţea care utilizează o infrastructură de telecomunicaţii publice, cum ar fi internetul, pentru a oferi birourilor de la distanţă sau utilizatorilor individuali, acces securizat la reţeaua organizaţiei lor. O reţea virtuală privată poate fi o alternativa pentru un sistem de linii inchiriate închiriate la costuri foarte mari si care pot fi utilizate numai de o singură organizaţie. Scopul unui VPN este de a oferi organizaţiei aceleaşi funcţii, ca un sistem de linii inchiriate intre birouri dar la un cost mult mai mic.

Un VPN lucreaza prin utilizarea în comun a infrastructurii publice, menţinând în acelaşi timp viaţa privată prin intermediul procedurilor de securitate şi protocoale de tunelare, cum ar fi Layer Two Tunneling Protocol (L2TP).

 

Retea Virtuala Privata

 

Intr-o retea virtuala privata datele sun criptate in momentul in care pleaca din punctul A si decriptate cand ajung in punctul B in acest fel VPN-ul este imposibil de accesat atat timp cat nu ai acces la sistemul de criptare care a fost configurat intre aceste puncte. Chiar daca pachetele sunt interceptate datele transmise sunt in siguranta avand in vedere ca, tot traficul realizat intre filiale este criptat. VPN-ul poate fi folosit de  firme cu un singur birou , care pot oferii access securizat de acasa pentru angajati la reteaua firmei sau multinationale cu n birouri/filiale. Cu ajutorul unui VPN puteti accesa fisiere, imprimanta, sisteme video, program contabilitate, etc. toate din reteaua propie folosind un laptop cu windows, mac os X sau telefon/tableta android, intr-un mod securizat. Firma noastra va poate crea solutii VPN la preturi fara concurenta in functie de siguranta si bugetul pe care il aveti la dispozitie, pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati.